Notícies de Pallars

Durant la reunió es va posar en comú la situació actual dels permisos d’investigació miners sorgits al Pallars, Sobirà i Jussà. I més concretament es va analitzar la situació actual del permís sol·licitat per NeoMetal Spania SL al terme d’Isil i Alós, el qual serà concedit si el Departament de Territori considera la Declaració d’Impacte Ambiental favorable.

Tungstè a l’Alt Àneu

Els projectes d’investigacions mineres tenen l’objectiu d’estudiar una determinada zona per valorar la viabilitat d’una futura extracció minera.

Avui (01/06/2018) hem visitat la zona afectada per la tràgica i espectacular esllavissada, que es va produir el passat 16 d’abril, a la única carretera que dóna accés al municipi de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), la LV-9124, de la qual la Diputació de Lleida n’és la titular.

Dies abans que es produís la desgràcia alguns veïns i veïnes ja havien alertat del mal estat que presentaven les roques de la muntanya, tanmateix l’administració competent no va reaccionar.

Ahir dimecres el riu Flamisell portava al voltant de 2000 l/s a l’alçada de la Pobleta de Bellveí, cabal baix per la sequera que estem patint però suficient per garantir la supervivència de la fresada de la truita autòctona que acaba de començar. Aquest matí, però, el riu baixava pràcticament sec amb un cabal d’uns 300 l/s. El causant d’aquesta davallada crítica és la companyia ENDESA Generación titular de dues concessions d’aigua per a generació elèctrica a la conca del Flamisell.

Cartell Llums i taquígrafs Sort

Per això, Llums i Taquígrafs és alhora un compromís de continuïtat, una necessitat de retrovisor i una crida col·lectiva contra la impunitat. Compromís de seguir estirant del fil per acabar des de fora de la institució el que no s’ha pogut fer des de dins del Parlament.

Endesa comença a reconèixer com a procedents les reclamacions dels veïns de la Vall Fosca que van autoliquidar el seu deute real segons el contracte del 1927.

Veugeu la nota de premsa completa aquí.

Aquesta primavera hem editat el Nº 2 de InfoCUP Pallars, un mitjà informatiu de la CUP, de les dues comarques del Pallars, al que pots accedir a la versió online fent click aquí.

També pots consultar el Nº 1 aquí:
https://issuu.com/cuppallars/docs/infocup_pallars_num1

Pàgines