Notícies de Pallars

Ahir dimecres el riu Flamisell portava al voltant de 2000 l/s a l’alçada de la Pobleta de Bellveí, cabal baix per la sequera que estem patint però suficient per garantir la supervivència de la fresada de la truita autòctona que acaba de començar. Aquest matí, però, el riu baixava pràcticament sec amb un cabal d’uns 300 l/s. El causant d’aquesta davallada crítica és la companyia ENDESA Generación titular de dues concessions d’aigua per a generació elèctrica a la conca del Flamisell.

Cartell Llums i taquígrafs Sort

Per això, Llums i Taquígrafs és alhora un compromís de continuïtat, una necessitat de retrovisor i una crida col·lectiva contra la impunitat. Compromís de seguir estirant del fil per acabar des de fora de la institució el que no s’ha pogut fer des de dins del Parlament.

Endesa comença a reconèixer com a procedents les reclamacions dels veïns de la Vall Fosca que van autoliquidar el seu deute real segons el contracte del 1927.

Veugeu la nota de premsa completa aquí.

Aquesta primavera hem editat el Nº 2 de InfoCUP Pallars, un mitjà informatiu de la CUP, de les dues comarques del Pallars, al que pots accedir a la versió online fent click aquí.

També pots consultar el Nº 1 aquí:
https://issuu.com/cuppallars/docs/infocup_pallars_num1

L’Ajuntament de Sort ha decidit retirar la bandera de la Unió Europea, com a gest simbòlic de protesta, per rebutjar la política de la UE envers els refugiats.

El municipi de Sort se suma així a la iniciativa d’altres Ajuntaments del país de donar mostres de suport als refugiats. D’aquesta manera, l’equip de govern vol fer evident el rebuig a les polítiques d’expulsió de refugiats a Turquia que estan portant a terme la Unió Europea i els estats que la conformen.

Pallars, 5 de gener de 2016.

Nosaltres, des del Pallars, escrivim aquest comunicat com a recolzament a la decisió de la CUP CRIDA CONSTITUENT contrària a la investidura del presidenciable de Junts pel Sí, Artur Mas, i com a crida a la nostra millor vàlua: la unitat de la nostra organització, dins l’acceptació de la diversitat, amb l’objectiu de deixar enrere les ferides que pot haver causat el dur debat dels darrers mesos.

La CUP-Sort comunica que finalment s’ha arribat a un pacte amb la formació de Fem Municipi per assumir l’alcaldia de Sort. Després de moltes deliberacions s’ha arribat a un acord consensuat que ha quedat plasmat en el següent document adjunt el qual compartim amb total transparència.

Pàgines